وزیر امور مهاجرین با ریس موسسه ICMPD در ویانا دیدار نمود

اول جوزا مطابق 22 ماه می 2019 جلالت مآب وزیر امور مهاجرین سید حسن عالمی بلخی طی سفری رسمی که در شهر ویانا داشت با رییس موسسه ICMPD آقای مخایل اشپیندلیگر ملاقات نمود.
آقای اشپیندلیگر وزیر امور مهاجرین را در شهر ویانا و مرکز ICMPD خوش آمدید گفته و ابراز داشت؛ ما از پیشرفت در بخش تعهدات خویش در خصوص مفاد تفاهمنامه راضی هستیم،آرزو مندیم که وزارت امور مهاجرین نیز رضایت داشته باشد . وی در مورد وضعیت مهاجرین، پیشرفت در مورد "پالیسی جامع مهاجرت" و مرکز معلومات مهاجرت نظریات وزیر امور مهاجرین را جویا شد.
وزیر امور مهاجرین از مهمان نوازی وی در مرکز ICMPD تشکری نموده در مورد وضعیت مهاجرین به طور مفصل صحبت نمود . وزیر امور مهاجرین نگرانی خویش را از وضعیت مهاجرین در ایران ابراز نموده وگفت؛ تحریمات وضع شده روی ایران، به مهاجرین افغان در آن کشور نیز اثر دارد. کاهش ارزش پول ایران سبب شد که سال ۲۰۱۷ حدود ۷۵۰۰۰۰ عودت کننده از ایران داشته باشیم امسال هم بستگی به میزان تاثیر تحریم ها دارد. و احتمال دارد تعدادی رهسپار اروپا شوند.
وزیر امور مهاجرین در رابطه با اظهارات عمران خان نخست وزیر پاکستان در مورد دادن تابعیت به نسل دوم و سوم افغان ها در پاکستان گفت؛ احتمالا به همکاری ICMPD برای تهیه پالیسی ضرورت داشته باشد. وی اضافه کرد در ۱۷ جون اجلاس چار جانبه برای بررسی وضعیت مهاجرین در ایران و پاکستان در اسلام آباد بر گزار خواهد شد. وزیر مهاجرین در مورد کانفرانس وزرا در استانبول گفت؛ گزارش مفصل این جلسه را به رییس جمهور دادم و رییس جمهور کشور از تصمیمات گرفته شده راضی بوده و هدایت دادند تا موافقت و حمایت افغانستان از فیصله ها طور رسمی به وزارت داخله ترکیه که میزبان کنفرانس بود اطلاع داده شود . وزیر امور مهاجرین در مورد کار مشترک با ICMPD ابراز رضایت نمود و گفت؛ پالیسی جامع مهاجرت نهایی شده و به زودی در جریان تصویب قرار خواهد گرفت و مرکز اطلاعات مهاجرت خوب پیش می رود ضرورت به توسعه دارد. و بخش ارتقاء ظرفیت نیز شروع خواهد شد.
وی گفت پالیسی جامع مهاجرت خوب ترتیب شده ولی نظریات مهم در این بخش داریم که در مدت اقامت ما در ویانا روی آن بحث خواهیم کرد. وزیر امور مهاجرین گفت: لازم است که تمرکز همه در مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران به قاچاقبران باشد و از قربانی های قاچاق انسان باید حمایت شود به نظرما دیپورت پناهجویان بر خلاف هدف حمایت از قربانی است. آقای شپیندلیگر، از وزیر مهاجرین و هیئت همراه تشکری نموده گفت؛ ما از وضعیت مهاجرین در ایران اطلاع داریم و همچنین از وضعیت مهاجرین در ترکیه. او گفت تفاهم نامه 6 میلیارد یورو که قبلا اتحادیه اروپا با ترکیه داشت رو به اتمام است و ترکیه مجددا از اتحادیه اروپا تقاضای پول نموده است. وی افزود این موضوع باید در سطح ملل متحد بحث شود که چطور از مهاجرین در ترکیه حمایت کرد. او گفت همه مشکلات افغان ها روی میز است و باید دید که چطور به آنها کمک کنیم. همچنین طرفین موافقت کرد تا پالیسی جامع مهاجرت هرچه زودتر نهایی شود و برای جذب بودجه و تطبیق آن از کشورهای اروپایی در یک کنفرانس بین المللی تقاضای همکاری مالی کنیم.