مدیریت مشترک مهاجرین با کشورهای اروپایی و عربی

sadam_morr
چهارشنبه ۱۳۹۹/۳/۷ - ۱۱:۱۰
مدیریت مشترک مهاجرین با کشورهای اروپایی و عربی

بخش نهم

در کشورهای اروپایی حدود 688198 مهاجر افغان به سر می برند. آنها به عنوان پناهنده و پناهجو تحت حمایت کنوانسیون 1951 در مورد وضعیت پناهندگان قرار دارند.

این دسته از مهاجرین از لحاظ حقوقی با مهاجرین مقیم کشورهای ایران و پاکستان متفاوت بوده و طبق مفاد کنوانسیون 1951 و پروتوکل 1976 و قوانین ملی کشورها که الحام گرفته از کنوانیسیون مذبور است مورد حمایت قرار می گیرند.

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان برای رسیدگی به وضعیت و بهبود آن با کشورهای اروپایی وارد مذاکره شده و به منظور سهیم شدن افغانستان در سرنوشت مهاجرین در سال 2016 سند راه مشتر پیشرو با اتحادیه اروپا، اعلامیه جداگانه با دولت های آلمان و فنلند و یادداشت تفاهم با سویدن به امضا رسید. مطابق این اسناد امضا شده سهولت های ذیل در عرصه درخواست پناهندگی مهاجرین در کشورهای میزبان، بازگشت داوطلبانه آنان و کاهش اخراج اجباری شان به میان آمده است.

1. جلوگیری از اخراج اجباری قشر آسیب پذیر مهاجرین شامل اطفال، زنان، زنان سرپرست خانواده، افراد مسن و مریض.

2. جلوگیری از تفریق خانواده ها.

3. فراهم ساختن زمینه مراجعه پناهجویان به محاکم سه گانه کشورهای میزبان بعد از رد درخواست پناهندگی شان از سوی اداره مهاجرت یکی از کشورهای اروپایی وحق مراجعه به محکمه اروپایی.

4. فراهم ساختن زمینه بازگشت داوطلبانه به کسانی که درخواست پناهندگی شان از سوی اداره مهاجرت و محاکم سه گانه رد گردیده اند.

5. جلوگیری از اخراج اجباری بیش از 100 هزار پناهجو و کاهش آن به 3611 نفر در پنج سال اخیر قرار ذیل :

1در سال 2016 مجموعا 580 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشت.

2در سال 2017 مجموعا 784 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشت.

3در سال 2018 مجموعا 819 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشت.

4و در سال 2019 به تعداد 1176 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشتند.

6. در نتیجه نظارت دقیق از تطبیق مفاد تفاهمنامه ها از برگشت اجباری 144 تن از کشورهای هالند، ناروی، دنمارک، سویدن، اتریش، انگلستان و آلمان که قرار بود بر خلاف مفاد تفاهمنامه ها و اعلامیه های منعقده برگشت داده شوند، جلوگیری به عمل آمد.

7. به منظور پذیرایی بهتر برگشت کنندگان از اروپا در میدان هوایی بین المللی کابل دفتر وزارت امور مهاجرین شروع به کار نموده و از پروسه برگشت نظارت دارند.

همچنان در کشورهای عربی یگانه موضوع جدی که مهاجرین با آن روبرو بودند، موضوع پاسپورت خارجی آنان است. قبل از این مهاجرین افغان با پاسپورت های کشورهای همسایه به کشورهای عربی سفر نموده، اقامت گزیده وسرمایه گذاری می کردند. بعد از مذاکرات از طریق وزارت امورخارجه توافق صورت گرفت که پاسپورت همه مهاجرین افغان به پاسپورت افغانی تغییر نماید. براین اساس پاسپورت های مهاجرین افغان از پاکستانی به افغانی تبدیل گردیده است.

مذاکرات میان حکومت افغانستان و کشورهای عربی روی موضوع حضور قانونی مهاجرین افغان و فرستادن مهاجر برای کار نیز جریان دارد که هیئت مذاکره کننده جانب افغانستان متشکل از وزارت امور خارجه و وزارت کار و امور اجتماعی می باشد.

تازه خبرونه

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۸ - ۱۳:۱۹
Background image

د ترکیې سفارت د کورنیو چارو سلاکار د مهاجرینو چارو وزارت د پلان او پالیسۍ له رییس سره د پېژندګلوۍ ناسته وکړه.


 د ترکیې هېواد د کورنیو چارو سلاکار ښاغلي ظفر کیشي او په کابل کې د ترکیې سفارت دویم سکرتر ښاغلي امین اورحان دره لي د مهاجرینو او راستنېدونکو چارو زارت د پلان او پالیسۍ رییس مولوي محمود. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۸ - ۱۳:۵
Background image

د مهاجرت نړیوال سازمان نوې مشرې د مهاجرینو چارو وزیر سره ولیدل

د افغانستان لپاره د مهاجرت نړیوال سازمان نوې مشرې آغلي "مي هیونګ پارک" د مهاجرینو او راستنېدونکو چارو وزیر الحاج خلیل الرحمن حقاني سره دده د کار په دفتر کې تعارفي ناسته وکړه
په. . .
پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۸ - ۱۰:۱۹
Background image

د مهاجرينو چارو وزارت مسلکي مرستیال د کندهار والي سره وکتل

 د مهاجرینو او راستنېدونکو چارو وزارت مسلکي مرستیال الحاج مولوي عبدالرحمن راشد د کندهار ولایت له والي ملا شیرین سره وکتل.
 په دې کتنه کې له مسلکي مرستیال سره د کندهار ولايت د مهاجرينو. . .

بېرته خبرونه ته