مدیریت مشترک مهاجرین با کشورهای اروپایی و عربی

sadam_morr
Wed, May 27 2020 11:10 AM
مدیریت مشترک مهاجرین با کشورهای اروپایی و عربی

بخش نهم

در کشورهای اروپایی حدود 688198 مهاجر افغان به سر می برند. آنها به عنوان پناهنده و پناهجو تحت حمایت کنوانسیون 1951 در مورد وضعیت پناهندگان قرار دارند.

این دسته از مهاجرین از لحاظ حقوقی با مهاجرین مقیم کشورهای ایران و پاکستان متفاوت بوده و طبق مفاد کنوانسیون 1951 و پروتوکل 1976 و قوانین ملی کشورها که الحام گرفته از کنوانیسیون مذبور است مورد حمایت قرار می گیرند.

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان برای رسیدگی به وضعیت و بهبود آن با کشورهای اروپایی وارد مذاکره شده و به منظور سهیم شدن افغانستان در سرنوشت مهاجرین در سال 2016 سند راه مشتر پیشرو با اتحادیه اروپا، اعلامیه جداگانه با دولت های آلمان و فنلند و یادداشت تفاهم با سویدن به امضا رسید. مطابق این اسناد امضا شده سهولت های ذیل در عرصه درخواست پناهندگی مهاجرین در کشورهای میزبان، بازگشت داوطلبانه آنان و کاهش اخراج اجباری شان به میان آمده است.

1. جلوگیری از اخراج اجباری قشر آسیب پذیر مهاجرین شامل اطفال، زنان، زنان سرپرست خانواده، افراد مسن و مریض.

2. جلوگیری از تفریق خانواده ها.

3. فراهم ساختن زمینه مراجعه پناهجویان به محاکم سه گانه کشورهای میزبان بعد از رد درخواست پناهندگی شان از سوی اداره مهاجرت یکی از کشورهای اروپایی وحق مراجعه به محکمه اروپایی.

4. فراهم ساختن زمینه بازگشت داوطلبانه به کسانی که درخواست پناهندگی شان از سوی اداره مهاجرت و محاکم سه گانه رد گردیده اند.

5. جلوگیری از اخراج اجباری بیش از 100 هزار پناهجو و کاهش آن به 3611 نفر در پنج سال اخیر قرار ذیل :

1در سال 2016 مجموعا 580 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشت.

2در سال 2017 مجموعا 784 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشت.

3در سال 2018 مجموعا 819 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشت.

4و در سال 2019 به تعداد 1176 نفر از کشورهای اروپایی بازگشت اجباری داشتند.

6. در نتیجه نظارت دقیق از تطبیق مفاد تفاهمنامه ها از برگشت اجباری 144 تن از کشورهای هالند، ناروی، دنمارک، سویدن، اتریش، انگلستان و آلمان که قرار بود بر خلاف مفاد تفاهمنامه ها و اعلامیه های منعقده برگشت داده شوند، جلوگیری به عمل آمد.

7. به منظور پذیرایی بهتر برگشت کنندگان از اروپا در میدان هوایی بین المللی کابل دفتر وزارت امور مهاجرین شروع به کار نموده و از پروسه برگشت نظارت دارند.

همچنان در کشورهای عربی یگانه موضوع جدی که مهاجرین با آن روبرو بودند، موضوع پاسپورت خارجی آنان است. قبل از این مهاجرین افغان با پاسپورت های کشورهای همسایه به کشورهای عربی سفر نموده، اقامت گزیده وسرمایه گذاری می کردند. بعد از مذاکرات از طریق وزارت امورخارجه توافق صورت گرفت که پاسپورت همه مهاجرین افغان به پاسپورت افغانی تغییر نماید. براین اساس پاسپورت های مهاجرین افغان از پاکستانی به افغانی تبدیل گردیده است.

مذاکرات میان حکومت افغانستان و کشورهای عربی روی موضوع حضور قانونی مهاجرین افغان و فرستادن مهاجر برای کار نیز جریان دارد که هیئت مذاکره کننده جانب افغانستان متشکل از وزارت امور خارجه و وزارت کار و امور اجتماعی می باشد.

Latest news

Wed, Mar 23 2022 9:28 PM
Background image

A training workshop was held for the heads of the Ministry of Refugees

The Ministry of Refugees, in collaboration with the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), organized a three-day training workshop for its Heads and Second Units on the. . .

Thu, Mar 03 2022 5:20 PM
Background image

The Minister of Refugees met with the Deputy Secretary General (IRC)

The Minister of Refugees, Haji Khalil-ur-Rehman Haqqani, met with Mr. Bob Kitchen, Deputy Director General of the International Rescue Committee (IRC), in her office on Thursday, 12 May. . .

Mon, Feb 21 2022 10:17 AM
Background image

The Minister of Refugees and Repatriations traveled to Uruzgan province

Following the official visits of Alhaj Khalil-ur-Rehman Haqqani, Minister of Refugees and Repatriations, he went to Uruzgan province on Saturday, February 20, to review the activities. . .

BACK TO NEWS