بیانیه جلالتمآب سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان در نشت عمومی سالانه کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده در شهر جینوا سویس

sadam_morr
چهارشنبه ۱۳۹۸/۷/۱۷ - ۱۴:۴۶
بیانیه جلالتمآب سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان در نشت عمومی سالانه کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده در شهر جینوا سویس

کمیته اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد

هفتادمین اجلاس

7 اکتوبر 2018

بسم الله الرحمن الرحیم


آ قای رئیس بادیژما دلمی!
آقای کمیسارعالی
فیلیپو گراندی!
همکاران عزیز!
خانم ها و آقایان!

عصر همه بخیر

افتخار دارم که از دولت و مردم جمهوری اسلامی افغانستان درهفتادمین اجلاس کمیته اجرایی UNHCRنمایندگی می کنم.

جلالتمابان،

 هفته گذشته مردم افغانستان با رأی دادن به انتخابات ریاست جمهوری دموکراسی جوان، یک بار دیگر از خود شجاعت، عزم قاطع و تعهد جدی به دموکراسی، صلح و ثبات نشان دادند. با وجود تهدید تروریزم، میلیون ها افغان جان خود را به خطر انداختند و نه فقط به رئیس جمهور بلکه به قانون اساسی، رفاه، صلح و دموکراسی رأی دادند. زنان و مردان افغانستان با تمام اشکال تروریزم مقابله و در برابر هرگونه سختی ها، از حقوق مشروع خود استفاده کردند.

 

درچهلمین سال از آغاز مهاجرت های گسترده پناهندگان افغان به پاکستان و ایران، آنان هنوزهم یکی از پیچیده ترین چالش های امروز جهان است. امنیت و ثبات باید در افغانستان بهبود یابد تا پناهندگان به خانه برگردند. علیرغم شرایط دشوار، از جمله جنگ در برخی نقاط کشور و آفات طبیعی، دولت افغانستان با همکاران بین المللی به خصوص UNHCR طی پنج سال گذشته گام های مهمی برداشته است.

 

ایجاد محیط مساعد برای بازگشت داوطلبانه، مصون و پایدار عودت کنندگان درمحور تلاش های ما قرار دارد. بازگشت حدود 5.2 میلیون پناهنده و5 ملیون دیگرمهاجران فاقد مدرک افغان از سال 2002 تاکنون بیانگر این واقعیت است.

 

ابتکارات مهمی برای حصول اطمینان از سهیم نمودن بیجاشدگان وعودت کنندگان در برنامه های اولویت ملی ما صورت گرفته است.

از آن جمله؛ اختصاص زمین به عودت کنندگان وبیجاشدگان، سرمایه گذاری در ولایاتی با میزان بلند بیجاشدگان و عودت کنندگان، حصول اطمینان از بازگشت و ادغام مجدد پایدار وپرداختن به علل بیجاشدگی و بحران های بشری می باشد. خرسندم که افغانستان سال گذشته برای اولین بار برای بیش از 3 هزار تن "جوگی" که سالهای متمادی در وضعیت بدون هویت  زندگی می نمودند در همکاری نزدیک  با UNHCR بعد از شناسایی قادر به دریافت تابعیت گردیده اند.

 

 15 ساحه دارای اولویت بازگشت و استقرار مجدد که تعداد بیشتری از عودت کنندگان را جذب و درین ساحات منشور شهروندی و سایر برنامه های اولویت ملی ما نیز پروژه هایی را ارائه می دهند، شناسایی و اولویت بندی کرده ایم. مشترکآ با UNHCR، حداقل 5 ساحه دیگر با تعداد بیشتری عودت کنندگان  برای سال 2020 شناسایی و الویت بندی خواهد گردید. ما از شرکای خود در جامعه بین المللی می خواهیم تا از این ابتکار مهم حمایت کنند ، از جمله از طریق انتقال کمک های لازم برای توسعه به این مناطق.

 

باتوجه به اینکه رسیدگی به پناهندگان و مهاجران برای حفظ ثبات و امنیت در منطقه نقش کلیدی دارد، دولت افغانستان، بازگشت داوطلبانه و ادغام مجدد شهروندان خود را به عنوان یکی از پایه های محکم سازنده صلح و آشتی می داند، مذاکرات صلح به ابتکار ایالات متحده امریکا در ده دور برگزار گردید ولی به خاطر عدم موافقت طالبان به آتش بس به حالت تعلیق درآمد. اکنون که انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته است انتظار می رود مذاکرت صلح به زودی از سر گرفته شود. با دستیابی به صلح شاهد عودت بلند مهاجران (حدود دومیلیون) در سال 2020 خواهد بودیم ما پلان عودت پسا صلح را آماده کرده ایم اما اذعان  دارم که افغانستان به تنهایی قادر به تامین بودجه آن نمی باشد. با استفاده از فرصت از تمامی کشورها ی دوست ونهادهای بین المللی می خواهم که به کمک افغانستان بشتابند.

آقای کمیشنرعالی!

 نیک می دانید که مسائل مربوط به پناهندگان افغان و بازگشت آنها به عنوان بخشی از یک گفتگوی بزرگ درقالب اجلاسهای سه جانبه و چهارجانبه، بین افغانستان و پاکستان وایران را شامل شده است.

به علاوه اینکه بیجاشده گان داخلی در اثر نا امنی به بیش از یک میلیون و پنجصد هزار تن رسیده اند، وبخشی بزرگی از متضررین خشکسالی هنوز هم به مناطق اصلی شان باز نگشته اند و صدها هزار نفر در سراسر کشور در انتظار تدابیری برای باز گشت به مناطق اصلی شان می باشند.

 

بدون پیوند حل نیازهای بشری عودت کنندگان ، به برنامه های انکشافی، راه حل مشکل وجود ندارد. یک چارچوب پاسخدهی جامع با مشارکت تقویت شده برای حمایت از پناهندگان و بیجاشده گان داخلی  درجریان است. ضمن تقدیر از روابط عالی ما با دفتر شما در افغانستان، انتظارهمکاری بیشتر جامعه جهانی برای سرمایه گذاری دربرنامه های انکشافی، عرصه های تعلیم وتربیه و مهارت های فنی برای عودت کنندگان وبیجشدگان را داریم. به جا می دانم با اغتنام از فرصت از سرمایه گذاری اتحادیه اروپا در برنامه های انکشافی وافزایش کمکهای ایالات متحده امریکا در عرصه مهاجرت وجمعیت های آسیب پذیر به 190 ملیون دالر وسایر کشورهای کمک کننده ومیز بان مانند پاکستان و ایران سپاسگزاری نمایم

 

اذعان داریم اینکه 70 میلیون انسان آواره در همه جهان نیاز بیشتر به همکاری های بین المللی دارد. با این روحیه افغانستان خود را به عنوان اولین کشور در آسیا، و همچنین از اولین کشور های مبدأ، به چارچوب پاسخدهی جامع و قرارداد جهانی پناهندگان ومهاجران متعهد ساخته وطی سال گذشته در راستای تطبیق استراتیژی راه حلهای منطقه ی مرتبط به به اهداف گلوبل کمپکت در عرصه مهاجرت وپناهندگی اقدامات مؤثری انجام داده است وتعهدات ما در این خصوص بتاریخ 17 و 18  دسامبر 2019 ارائه خواهد شد همچنان در سال 2019 باحمایت مالی اتحادیه اروپا وهمکاری تخنیکی ICMPD پالیسی جامع مهاجرت را تهیه نموده ایم که یک نقشه راه جامع درعرصه مهاجرت و پناهندگی را تاسال 2050 ترسیم نموده است.

 

آقای رئیس!

خانمها وآقایان

درعین حالی که افغانستان در مبارزه با تروریزم متعهد بوده و هر روز بهای سنگینی را می پردازد، متعهد به مبارزه باقاچاق مهاجران جهت جلوگیری از مهاجرت های نامنظم مطابق اهداف انکشافی پایدار ملل متحد نیز می باشد.

با ابراز نگرانی ازوضعیت مهاجرین در کشورهای ترانزیت به خصوص برخی جزایر، کشورهای مبداء، ترانزیت ومقصد را به یک مبارزه مشترک منسجم با قاچاق بران مهاجران دعوت می کنم.

                                                                                                                                                          هنوز هم بیش از6 میلیون افغان در کشورهای مختلف به خصوص در پاکستان و ایران زندگی می کنند. آنها بزرگترین جمعیت پناهندگان طولانی مدت در جهان می باشند  و اکثریت آنها جوانانی هستند که باید سهم مهمی در آینده کشورشان داشته باشند.

دولت افغانستان متعهد به کمک به میلیون ها پناهنده و مهاجر افغان است که هنوز هم دربیرون از کشورزندگی می کنند، تا به طور داوطلبانه به کشورشان برگردند. همانطوریکه ، بیش از10میلیون افغان در 18 سال گذشته به افغانستان بازگشته اند.

 

در پایان با استفاده از فرصت، یک بار دیگر از دولت های پاکستان، ایران، اروپایی، ترکیه و تمامی کشورهایی که از پناهندگان افغان میزبانی و یا حمایت نموده اند، ابراز قدردانی وتشکر می کنم. ویاد آوری می نمایم اینکه افغانستان تاهنوز محل مناسبی برای اخراج اجباری مهاجرین نبوده وتازمان به نتیجه رسیدن پروسه صلح، نیاز به تحمل، حوصله مندی وسخاوتمندی بیشتری وجود دارد.

 

سید حسین عالمی بلخی

وزیر امور مهاجرین وعودت کنندگان افغانستان

14/7/1398

تازه خبرونه

یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۰:۳۹
Background image

د وزارت مسلکي مرستیال د بلخ ولایت د مهاجرینو له ریاست څخه لیدنه وکړه

د مهاجرینو او راستنیدونکو چارو وزارت مسلکي مرستیال مولوي عبدالرحمن راشد د غوایي لومړۍ نیټه بلخ ولایت ته د خپل سفر په ترڅ کې د دغه ولایت د مهاجرینو چارو ریاست له رییس او کارکوونکو سره ول. . .

شنبه ۱۴۰۳/۲/۱ - ۲۰:۲۰
Background image

د داخلي بې ځايه شويو ریيس د څلورمې ناحيې د کمپ له استازو سره ولیدل

 
د مهاجرینو چارو وزارت د داخلي بې ځایه شویو وضعیت ته د رسېدنې رییس مولوي سردار شېرزاد د کابل ښار د څلورمې ناحیې د بې ځایه شویو د مېشتغالي د اوسېدونکو له استازو سره ولیدل.
په دې. . .
دوشنبه ۱۴۰۳/۱/۲۰ - ۱۲:۱۳
Background image

مسلکي معین او د وزارت کفیل د ایران د سفارت مرستیال او سرپرست سره ولیدل

 مهاجرینو او راستنېدونکو چارو وزارت مسلکي معین او د وزارت کفیل مولوي عبدالرحمن راشد په کابل کې د ایران د سفارت مرستیال او سرپرست ښاغلي نجاري سره په خپل کاري دفتر کې وکتل.
په دې کتنه کې. . .

بېرته خبرونه ته